FROM NOW ON: LAMBORGHINI REVUELTO

Body

Prestaties, sportiviteit en rijplezier

In het jaar dat het merk 60 jaar bestaat, presenteert Automobili Lamborghini de revuelto, de eerste supersport V12 hybride plug-in HPEV (High Performance Electrificied Vehicle). Revuelto definieert een nieuw paradigma van het vlak van prestaties, sportiviteit en rijplezier dankzij zijn ongeëvenaarde nieuwe architectuur, innovatief design, maximaal efficiënte aerodynamica en een nieuw carbon frameconcept. Een vermogen van 1015 pk wordt geleverd door het gecombineerde vermogen van een volledig nieuwe verbrandingsmotor in combinatie met drie elektromotoren, naast een versnellingsbak met dubbele koppeling die voor het eerst zijn debuut maakt op een 12-cilinder van Lamborghini.

De aandrijflijn combineert hoge specifieke vermogenselementen: de nieuwe 127 CV/liter verbrandingsmotor werkt synergetisch met twee axiale fluxmotoren vooraan die voor een utistekende gewichts-vermogensverhouding zorgen, met een radiale fluxelektromotor die boven de eerste achttraps dubbelkoppelingsbak is geplaatst die zijn debuut maakt op een 12-cilinder Lamborghini. De drie elektromotoren worden aangedreven door een lithium-ion batterijpakket met een hoog specifiek vermogen (4500 W/kg) dat ook een volledig elektrische aandrijving ondersteunt. 

 

Mijlpaal in de geschiedenis

"De nieuwe Revuelto is een mijlpaal in de geschiedenis van Lamborghini en een belangrijke pijler in onze Direzione Cor Tauri Electrification-strategie", aldus Stephan Winkelmann, voorzitter en CEO van Lamborghini. Het is een unieke en innovatieve auto, maar tegelijkertijd trouw aan ons DNA: de V12 is een iconisch symbool van ons supersport erfgoed en onze geschiedenis. Revuelto werd geboren om de mal te doorbreken, door een nieuwe 12-cilindermotor te combineren met hybride technologie, waardoor de perfecte balans ontstaat tussen het leveren van de emotie die onze klanten willen en de noodzaak om de uitstoot te verminderen. 

Revuelto brengt de toekomst van het Lamborghini design vandaag op de weg. Hij blijft trouw aan het exclusieve Lamborghini-design-DNA, maar vestigt een geheel nieuwe stijltaal. Hij linkt met de iconische en legendarische Lamborghini V12 auto's uit het verleden door de nieuwe vorm, terwijl de nieuwe proporties de deur naar de toekomst openen. Met de Revuelto lanceert Lamborghini een nieuwe Space Race, die een designtaal inluidt die zich aanpast aan de uitdagingen van de elektrificatie en een voorbode is van de vormen en proporties van supersportwagens van de nabije toekomst. Het design is geïnspireerd op ruimtevaartelementen en wordt gekenmerkt door gebeeldhouwde oppervlakken die worden omsloten door twee lijnen die aan de voorkant beginnen en de cabine en de motoren omarmen, taps toelopend naar de zeshoekige uitlaten. 

 

Koolstofvezel en lichtgewicht materialen

Koolstofvezel, op ambachtelijke wijze geproduceerd in de fabriek in Sant'Agata Bolognese, is het belangrijkste structurele element van de nieuwe auto, dat niet alleen in de monovorm en het frame wordt gebruikt, aar ook voor veel elementen van de carrosserie. Het uitgebreide gebruik van koolstofvezel en lichtgewicht materialen, in combinatie met het krachtige motorvermogen, draagt bij aan de beste verhouding tussen gewicht en vermogen in de geschiedenis van Lamborghini: 1,75 kg/CV. 

De nieuwe Revuelto combineert deze eigenschappen om prestatiecijfers te leveren die tot de top van zijn segment behoren: acceleratie van 0-100 km/u in slechts 2,5 seconde en een top snelheid van meer dan 350 km/h. Deze cijfers, gecombineerd met zijn uitzonderlijke dynamiek dankzij de introductie van elektrische koppelvector en vierwielaandrijving die ook beschikbaar is in volledig elektrische rijmodus, zorgen ervoor dat de Revuelto supersportwagen zijn versterkte kwaliteiten zowel op het circuit als in het dagelijks verkeer tot uitdrukking brengt.