Lamborghini ontvangt de Green Star 2022 award

Sant'Agata Bolognese, 26 april 2022 - Voor het tweede jaar op rij heeft Automobili Lamborghini de Green Star 2022 award ontvangen. Daarmee wordt het bedrijf erkend als een van de meest duurzame bedrijven in Italië, dankzij de talrijke initiatieven en investeringen die het sinds 2009 heeft gedaan op het gebied van milieuduurzaamheid.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Duitse Instituut voor Kwaliteit en Financiën (ITQF) in samenwerking met het Instituut voor Management en Economisch Onderzoek (IMWF) van Hamburg. Zij voeren een complex en gedetailleerd online onderzoek uit om te bepalen welke bedrijven zich het meest inzetten voor groene economie strategieën, met de specifieke bedoeling om de industriële impact te minimaliseren met volledig respect voor het milieu en de maatschappij. De studie verzamelt meer dan een miljoen referenties voor de 2000 geanalyseerde bedrijven. De dertig onderzochte aspecten omvatten ecologische, economische en sociale duurzaamheid, innovatie en technologie. Het resultaat is het meest diepgaande onderzoek naar de online reputatie van bedrijven op het gebied van duurzaamheid in Italië.

Lamborghini zonnepanelen

De weg naar duurzaamheid van Automobili Lamborghini

Stephan Winkelmann, voorzitter en CEO van Automobili Lamborghini, gaf het volgende commentaar: "We zijn erg trots dat we in 2022 opnieuw de Green Star Award hebben ontvangen. Onze toewijding gaat ver terug: in 2009, in de begindagen, ontwikkelden we groene acties die leidden tot onze certificering in 2015 als een CO2-neutrale productiesite. Vandaag gaan we verder op deze weg, en we doen dat met een steeds groter bewustzijn. Dat blijkt uit de aankondiging van ons plan van nu tot 2030, Direzione Cor Tauri, dat in slechts enkele jaren zal leiden tot de hybridisering van alle modellen en de geboorte van het vierde volledig elektrische model."

Tot de belangrijkste projecten die Lamborghini sinds 2009 heeft ontwikkeld, behoren de aanleg van een park waar 10.000 eikenbomen zijn geplant; projecten voor biomonitoring met bijen; de bouw van een van de grootste fotovoltaïsche installaties in Emilia-Romagna; en de oprichting van een centrale voor stadsverwarming en trigeneratie, die van fundamenteel belang was voor het verkrijgen van de certificering voor koolstofneutraliteit van de locatie in 2015, die tot op de dag van vandaag gehandhaafd is, zelfs na de verdubbeling van de oppervlakte van het bedrijf. Tot de meest recente initiatieven behoren het circulaire economie-project met recycling van leer en koolstofvezelafval en de lancering van een duurzaam logistiek project, dat heeft geleid tot een vermindering van 85% van de uitstoot die wordt veroorzaakt door het vervoer van Urus-carrosseriedelen, die nu per spoor worden vervoerd. Lamborghini's inspanningen op het gebied van duurzaamheid worden nu versneld met als doel om van een CO2-neutrale productielocatie naar een CO2-neutraal bedrijf te gaan, door middel van een holistische benadering waarbij het product, de fabriek, de logistiek en de toeleveringsketen betrokken zijn.