De unieke Lamborghini Revuelto 'Opera Unica' maakt zijn debuut tijdens Art Basel Miami Beach 2023.

Body

Sant’Agata Bolognese/Miami, FL 6 december 2023 – Automobili Lamborghini viert de belangrijke mijlpaal van haar 60e verjaardag door middel van kunst en presenteert een Revuelto 'Opera Unica': een uniek kunstwerk onthuld tijdens Art Basel Miami Beach 2023. Deze 'Opera Unica' toont een sterk aangepaste versie van de Revuelto, het eerste V12 hybride plug-in HPEV (High Performance Electrified Vehicle) van het merk, en is tot stand gekomen dankzij het artistieke concept en de ontwikkeling van Centro Stile en onder leiding van het Ad Personam-team van Lamborghini.

De langverwachte Revuelto werd eerder dit jaar gelanceerd en de hybride plug-in bereikt een nieuw paradigma op het gebied van prestaties, sportiviteit en rijplezier dankzij zijn ongekende nieuwe architectuur; innovatief ontwerp, aerodynamica met maximale efficiëntie en een nieuw concept voor het koolstofvezel frame. Met 1.001 pk is de Revuelto uiterst wendbaar en effectief op zowel de weg als het circuit.

Dit met de hand vervaardigde kunstwerk belicht de eindeloze mogelijkheden van de aanpassingsopties van Lamborghini.

"As the company's top market globally, it's quite fitting that we bring this Revuelto 'Opera Unica' to the U.S. and present it during Art Basel Miami Beach," merkt Stephan Winkelmann, voorzitter en CEO van Automobili Lamborghini, op. "Being the fastest, most technologically advanced and customizable Lamborghini in history, the Revuelto has seen a tremendously positive response from customers globally. The iconic V12 plays an integral part in Lamborghini’s history and with this 'Opera Unica' we have truly explored the possibilities of our Ad Personam personalization, thus creating an automotive masterpiece."

Sinds haar oorsprong loopt Lamborghini voorop in innovatie op het gebied van kleurtoepassingen. De handbeschilderde buitenkant van deze Revuelto 'Opera Unica' vervaagt van Viola Pasifae naar Nero Helene, met penseelstreek details van warme en koele kleuren, een proces dat 76 uur aan ontwikkeling en testen toevoegt en in totaal 435 uur in beslag neemt om uit te voeren. Een subtiel 60-jarig jubileumlogo is zichtbaar op de motorkap van de auto.

Net als aan de buitenkant creëert het interieur een unieke, artistieke ruimte. Door te spelen met kleuren om een asymmetrisch ontwerp te construeren, waren er nog eens 220 uur nodig om het interieur te voltooien. Om aan te sluiten bij het tweekleurige leren interieur in Nero Ade en Viola Acutus, zijn de rugleuningen van de stoelen, de deurpanelen en de hemelbekleding geborduurd met het 60-jarig jubileumlogo met overeenkomstige warme en koele kleuren van de buitenkant. Zelfs de afdekking van de start- en stopknop is nu gemarkeerd met de geschaduwde penseelstreekkleuren.

"We wanted to create something purely artistic using brushes and a combination of colors, as if the Revuelto was a canvas. That is what fueled our inspiration for this special livery," zei Mitja Borkert, Design Director van Automobili Lamborghini. "With the dynamic hand-painted exterior we really emphasize the aerodynamics and speed of the car."

Deze Revuelto 'Opera Unica' is gepresenteerd in Miami Beach tijdens een lanceringsevenement met een selectie kunstwerken in opdracht van Automobili Lamborghini America-dealers ter ere van het 60-jarig jubileum van het merk.