De Lamborghini Countach LPI 800-4 voor het eerst op de weg.

Body

Sant'Agata Bolognese, 15 Februari 2022 - Voor het eerst sinds zijn onthulling op Pebble Beach op 13 augustus 2021, gaat de Lamborghini Countach LPI 800-4 de weg op. Bij deze speciale gelegenheid werd de gloednieuwe supersportwagen vergezeld door twee van zijn belangrijkste voorgangers: de eerste Countach LP 400 en de laatst geproduceerde Countach 25th Anniversary. Het dynamische debuut samen met twee protagonisten uit de historische collectie van het bedrijf leverde buitengewone en ongekende beelden op. 

Lamborghini Countach op de weg

De nieuwe Lamborghini Countach - Specificaties

 

De Countach LPI 800-4 levert een totaal vermogen van 814 pk; hij wordt aangedreven door een Lamborghini 6,5-liter V12-motor, die 780 pk levert, gecombineerd met een 48-volt elektromotor die direct op de versnellingsbak is gemonteerd en die een extra vermogen van 34 pk levert voor een onmiddellijke respons en verhoogde prestaties. De elektromotor wordt aangedreven door een supercondensator die drie keer meer vermogen levert dan een lithium-ionbatterij van hetzelfde gewicht.

De auto zal worden geproduceerd in een gelimiteerde oplage van slechts 112 stuks, die allemaal al verkocht waren voor de presentatie. Het aantal eenheden is een verwijzing naar "LP 112", de projectnaam die intern werd gebruikt tijdens de ontwikkeling van de eerste Lamborghini Countach. De Countach LPI 800-4 zal vanaf het eerste kwartaal van 2022 worden geleverd aan klanten over de hele wereld die het voorrecht zullen hebben om te rijden met een stukje automobielgeschiedenis dat opnieuw is uitgevonden voor de toekomst.