Nordschleife ronderecord voor de Huracán Performante

Sant’Agata Bolognese, 1 maart 2017 – Nog voor de officiële onthulling van de Lamborghini Huracán Performante, welke op 6 maart plaats vond op de Geneve Motorshow, heeft de bloedsnelle stier het record verbroken voor de snelste productieauto op de Nürburgring.

Het record werd gezet door Lamborghini’s testcoureur Marco Mapelli, die in 2015 ook de snelle rondetijd reedt met de Aventador SV. Lamborghini had een tijdspanne van slechts 15 minuten om de Performante aan de tand te voelen waardoor er slechts één ronde opgewarmd kon worden.

Onder het toeziend oog van onder andere de R&D engineers, technici en coureurs begon de Performante aan het 20.6 kilometer lange avontuur. De minuten vlogen voorbij maar in de zesde minuut werd vocaal al duidelijk dat de Performante aan het rechte stuk was begonnen. Met nog drie bochten te gaan en het publiek dat aftelde slaagde de Huracán Performante erin de ronde af te maken in 6:52.01 minuten.

“Dit was een geweldig en emotioneel moment,” zegt algemeen directeur Stefano Domenicali. Er werd niet alleen een ronde record gereden, maar het record werd verbroken met maar liefst 5 seconden, en dat met een gelimiteerde tijd van 15 minuten en verre van optimale baanomstandigheden.

De nieuwe Performante is de extremere versie van de regulier Lamborghini Huracán. Met innovaties op het gebied van aerodynamica en lichtgewicht techniek, gecombineerd met een geoptimaliseerde aandrijflijn wordt er een dusdanige mogelijkheid gecreëerd om superieure baanprestaties te leveren.

Het filmpje van het bewuste rondje op de Nürburgring is te zien op YouTube.Back to overview
465446.jpg