Lamborghini Aventador SVJ rondt Nürburgring in 6:44,97 minuten – een nieuw record!

De nieuwe Lamborghini Aventador SVJ, die later deze zomer wordt onthuld, heeft het ronderecord voor productieauto’s op de Nordschleife verbroken, in een tijd van 6:44,97 minuten.

Gewapend met boordcamera’s en telemetrie, betrad fabriekscoureur Marco Mapelli de 20,6 kilometer lange Nürburgring in een gecamoufleerde Aventador SVJ. Voor deze recordpoging werkte Lamborghini’s R&D-team nauw samen met bandenfabrikant Pirelli.
“Doordat de Aventador SVJ bij uitstek geschikt is voor circuitgebruik, verdient hij geheel volgens Lamborghini-traditie het achtervoegsel Jota”, zegt Stefano Domenicali, voorzitter en CEO van Automobili Lamborghini. “Dat we de auto tijdens de Monterey Car Week, eind augustus in Californië, kunnen presenteren als nieuwe recordhouder op de Nürburgring, onderstreept Lamborghini’s competenties in de toepassing van baanbrekende technologie en overtreffende design engineering. De Aventador SVJ levert de beste prestaties en een onovertroffen rijplezier.”

Lichtgewicht materialen
Dankzij het hogere motorvermogen en het gebruik van lichtgewicht materialen, heeft de Aventador SVJ een weergaloos specifieke massa van 1,98 kilo per pk. Op de auto wordt Lamborghini’s gepatenteerde ALA 2.0 actieve aerodynamica toegepast. Tijdens virtuele tests van het ALA kwam snel aan het licht dat de Aventador SVJ sneller zou zijn op de Nürburgring dan de Lamborghini Huracán Performante.

Pirelli P Zero Trofeo R

De Aventador SVJ wordt standaard geleverd met nieuwe, specifiek voor de auto ontwikkelde, Pirelli’s P Zero Corsa. Voor de recordpoging op de Nürburgring zijn Pirelli’s P Zero Trofeo R gebruikt die als extra worden aangeboden op de SVJ.
In 2015 was de Lamborghini Aventador LP 750-4 SV de eerste productieauto die de Nürburgring in minder dan 7 minuten rondde. In 2016 zette de Lamborghini Huracán Performante een tijd neer van 6:52,01. Dit ronderecord bleef staan tot september 2017.
Kijk hieronder de video om de recordronde van de Aventador SVJ op de Nürburgring te beleven.

 Back to overview
516197_v2.JPEG