Huracán Performante snelste op 8 circuits

De Lamborghini Huracán Performante heeft de titel voor de snelste auto op acht internationale circuits in ontvangst mogen nemen. De tijden zijn vastgesteld tijdens verschillende pers tests.

De nieuwe records bevestigen de titel snelste productie-super sportwagen ter wereld en zijn het bewijs van de uitzonderlijke prestatiekenmerken van de Huracán Performante, die onder andere te danken zijn aan het ALA-systeem dat vorig jaar de Autocar Innovation Award won.                          

Het ALA systeem, mogelijk gemaakt door het gebruik van innovatieve ultralichte materialen zoals Forged Composite, een speciale chassisopstelling, een vierwielaandrijvingssysteem en verbeteringen aan de aandrijflijn, zorgen samen voor de hoge prestaties van de Performante op het circuit.

De Performante is uitgerust met een 5,2-liter V10-motor met een verhoogde koppel van 600 Nm bij 6.500 tpm en een vermogen van 640 pk bij 8.000 tpm. Hij accelereert in 2.9 seconden van 0 naar 100 km/h en haalt een topsnelheid van meer dan 325 km/h.Back to overview
502232.jpg