De Huracán Performante Spyder

In navolging van de extreme Huracán Performante onthult Lamborghini in Genève de open versie in exact dezelfde uitvoering. De Lamborghini Huracán Performante Spyder biedt een sublieme combinatie van technologische innovatie, prestaties en open rijden.

"De Huracán Performante Spyder combineert de technische hoogtepunten van de Huracán met de emotie van het rijden in een cabriolet", aldus Stefano Domenicali, voorzitter en CEO van Automobili Lamborghini. "De Huracán Performante levert al topprestaties op zowel de openbare weg als het circuit; de Huracán Performante Spyder brengt de bestuurder nog dichterbij de essentie van het rijden in een sportieve auto, inclusief de heerlijke sound van de natuurlijk aangezogen Lamborghini-motor die ongefilterd binnenkomt."

Design en techniek in perfecte harmonie

Het ontwerp, de technologie en de prestatiekenmerken van de Huracán Performante zijn even fundamenteel in de Spyder als in de coupé. De Huracán Performante Spyder lijkt niet alleen licht, hij is het ook. Koolstofvezel dat door de aluminium behuizing loopt is een rechtstreekse verwijzing naar het lichtgewicht karakter van de Spyder en draagt bij aan een gewichtsvermindering van 35 kilo ten opzichte van de originele Huracán Spyder.

Net als de Huracán Performante coupé heeft de Spyder het verbeterde ophangsysteem met een aangepast ESC, het Lamborghini Dynamic Steering (LDS) voor meer stuurrespons en permanente aandrijving op vier wielen voor maximale tractie in alle situaties. De Lamborghini Huracán Performante Spyder is voorzien van de onnavolgbare atmosferische 5,2-liter V10-motor en levert net als zijn dichte broer 460 pk (470 kW) bij 8.000 tpm met een koppel van 600 Nm bij 6.500 tpm. Middels de vierwielaandrijving versnelt de Performante Spyder van 0-100 km/h in 3,1 seconden en klaart hij de 0-200 km/h in 9,3 seconden. De topsnelheid ligt op maar liefst 325 km/h.

Het dak van de Spyder

Het lichtgewicht, elektro hydraulisch bedienbare dak van de Spyder-versie van de Huracán Performante zorgt zowel open als gesloten voor een onderscheidend lijnenspel. Het dak is tot een rijsnelheid van 50 km/h in slechts 17 seconden te openen. Wanneer het dak is geopend, komen automatisch twee beweegbare vinnen omhoog die de daklijn voortzetten vanaf de rugleuningen van de stoelen tot aan de achterzijde van de auto. Daardoor krijgt de Spyder een nog kenmerkender silhouet.

Of de kap nu is geopend of gesloten: de Huracán Performante Spyder zorgt altijd voor een dynamische rijervaring. Lamborghini levert de eerste exemplaren rond de zomer van dit jaar.

Ontdek de auto hierBack to overview
f42e0528476207689756d4c6edd4c078393ba16d.jpeg