De Lamborghini Urus, 's werelds eerste Super Sports Utility Vehicle, met de ziel van een supersport car  en de functionaliteiten van een SUV. Herkenbaar Lamborghini DNA, maar tegelijkertijd is de Lamborghini Urus een baanbrekende auto met extreme proporties en ongeëvenaarde prestaties. Het opvallende silhouet van de Urus, met een dynamische vliegende coupé-lijn verwijst naar zijn super sportscar oorsprong, terwijl de uitstekende proporties zorgen voor kracht, stevigheid en veiligheid. De succesfactoren van de Lamborghini Urus zijn zonder meer het ontwerp, de rijdynamiek en de prestaties. Lamborghini heeft een Super Sports Utility Vehicle gelanceerd dat trouw blijft aan het Lamborghini DNA.

Emotie

Een herkenbaar Lamborghini-motorgeluid en eigenschappen van zowel een sportwagen als een SUV bieden de bestuurder een unieke rijervaring. Met zijn sterke persoonlijkheid, pure design en absolute sportiviteit is de Lamborghini Urus echt uniek.
'S Werelds eerste Super Sports Utility Vehicle (SSUV) is gemakkelijk, veilig en leuk om te rijden mede dankzij de ANIMA-adaptor (Adaptive Network Intelligent Management) die nieuwe specifieke instellingen mogelijk maakt voor de beste rijdynamiek. De Urus is een veelzijdige auto die perfect geschikt is voor dagelijks gebruik, maar biedt tegelijkertijd ook het onderscheidende motorgeluid, hoge prestaties en alle opwinding van een echte Lamborghini.

Exterieur

De Lamborghini Urus heeft een geavanceerd, onderscheidend en gestroomlijnde vormgeving met meerdere ‘zielen’: sportief, elegant en off-road. Sommige details van de Lamborghini en iconische vormen kunnen direct worden herkend, zoals de "Y" en de zeshoekige elementen, de motorkap met midden piek en de dwarslijnen op de achterklep. De extreme proporties en de enkele silhouetlijn maken de Urus tot een echte Lamborghini. Bovendien zijn de verhoudingen uniek, omdat het de laagste SUV in zijn klasse is.

Interieur

In het interieur ontmoeten luxueus Italiaans vakmanschap en de modernste technologieën elkaar. Het aeronautische ontwerp en het op de bestuurder gerichte dashboard met drie TFT-schermen (één voor de rij-instrumenten, één voor infotainment en één voor comfortfuncties) stellen de behoeftes van de bestuurder centraal en maken de algehele ervaring comfortabeler en plezieriger. De dashboardarchitectuur volgt het 'Y'-thema, geïnspireerd op voorgaande iconische Lamborghini-modellen. Het interieur kan uiteraard worden gepersonaliseerd om een elegantere of sportievere uitstraling te creëren. Dit wordt mogelijk gemaakt door de keuze uit verschillende soorten kleuren en materialen, zoals leer, Alcantara ®, aluminium of carbon, maar ook verschillende soorten houtafwerking. Verdere personalisatie is mogelijk door opties als contraststiksels of Q-citura. De Urus biedt het grootste aantal opties ooit op een Lamborghini, waarbij meerdere zielen samenkomen om een ​​uniek voertuig te creëren. Verder is de Lamborghini Urus de eerste super sportscar met vijf zitplaatsen.

Basis informatie

Motor

Motor
V8
Transmissie
Four-wheel drive with limited slip central differential and asymmetric/dynamic torque distribution (Torsen-type)
Vermogen
650 HP (478 kW) @ 6,000 rpm
Koppel
850 Nm (626,93 lb.-ft.) @ 2,250-4,500 rpm
Emissieniveau
290 g/km

Prestaties

Maximumsnelheid
305 km/h
Acceleratie km\h
3.6 s (0-100 km/h)

Afmetingen

Totale lengte
5,112 mm (201.26 in)
Breedte met spiegels
2,181 mm (85.87 in)
Breedte met ingeklapte spiegels
2,016 mm (79.37 in)
Hoogte
1,638 mm (64,5 in)
Wielbasis
3,003 mm (118.23 in)
Spoorbreedte voor
Spoorbreedte achter

Brandstofverbruik

Verbruik - EU

In de stad
Buiten de stad
Gemiddeld
12,7 l/100 km
CO2-emissie (gemiddeld)
290 g/km

* Cijfers voor brandstofverbruik zijn onderhevig aan typegoedkeuring
** Cijfers voor brandstofverbruik zijn onderhevig aan EPA-goedkeuring

Brochure

Configureer

Onderstaand vindt u de brochures welke te downloaden zijn.


Onderstaand vindt u de link naar de Car Configurator.

Car Configurator

Gallerij

Meer informatie