Lamborghini Huracán Performante Spyder

In navolging van de extreme Huracán Performante onthult Lamborghini de open versie in exact dezelfde uitvoering. De Lamborghini Huracán Performante Spyder biedt een sublieme combinatie van technologische innovatie, prestaties en open rijden. 

Design en techniek in perfecte harmonie

Het ontwerp, de technologie en de prestatiekenmerken van de Huracán Performante zijn even fundamenteel in de Spyder als in de coupé. De Huracán Performante Spyder lijkt niet alleen licht, hij is het ook. Koolstofvezel dat door de aluminium behuizing loopt is een rechtstreekse verwijzing naar het lichtgewicht karakter van de Spyder en draagt bij aan een gewichtsvermindering van 35 kilo ten opzichte van de originele Huracán Spyder.

Net als de Huracán Performante coupé heeft de Spyder het verbeterde ophangsysteem met een aangepast ESC, het Lamborghini Dynamic Steering (LDS), voor meer stuurrespons en permanente aandrijving op vier wielen voor maximale tractie in alle situaties. De Lamborghini Huracán Performante Spyder is voorzien van de onnavolgbare atmosferische 5,2-liter V10-motor en levert net als zijn dichte broer 460 pk (470 kW) bij 8.000 tpm met een koppel van 600 Nm bij 6.500 tpm. Middels de vierwielaandrijving versnelt de Performante Spyder van 0-100 km/h in 3,1 seconden en klaart hij de 0-200 km/h in 9,3 seconden. De topsnelheid ligt op maar liefst 325 km/h. 

Het dak van de Spyder

Het lichtgewicht, elektro hydraulisch bedienbare dak van de Spyder-versie van de Huracán Performante zorgt zowel open als gesloten voor een onderscheidend lijnenspel. Het dak is tot een rijsnelheid van 50 km/h in slechts 17 seconden te openen. Wanneer het dak is geopend, komen automatisch twee beweegbare vinnen omhoog die de daklijn voortzetten vanaf de rugleuningen van de stoelen tot aan de achterzijde van de auto. Daardoor krijgt de Spyder een nog kenmerkender silhouet.

Of de kap nu is geopend of gesloten: de Huracán Performante Spyder zorgt altijd voor een dynamische rijervaring.

Basis informatie

Motor

Motor
10V, 90°, IDS+MPI dual injection
Transmissie
Elektronisch geregeld vierwieldrive systeem
Vermogen
470 kW / 640 pk @8.000 rpm
Koppel
600 Nm @6.500 rpm
Emissieniveau
EURO 6 - LEV 3

Prestaties

Maximumsnelheid
325 km/h
Acceleratie km\h
3.1 sec

Afmetingen

Totale lengte
4.506 mm
Breedte met spiegels
2.236 mm
Breedte met ingeklapte spiegels
1.924 mm
Hoogte
1.180 mm
Wielbasis
2.620 mm
Spoorbreedte voor
Spoorbreedte achter

Brandstofverbruik

Verbruik - EU

In de stad
19.8 l/100 km
Buiten de stad
10.6 l/100 km
Gemiddeld
14.0 l/100 km
CO2-emissie (gemiddeld)
320 g/km

* Cijfers voor brandstofverbruik zijn onderhevig aan typegoedkeuring
** Cijfers voor brandstofverbruik zijn onderhevig aan EPA-goedkeuring

Brochure

Configureer

Onderstaand vindt u de brochures welke te downloaden zijn.


Onderstaand vindt u de link naar de Car Configurator.

Car Configurator

Gallerij

Meer informatie