Lamborghini Huracán Performante

De Huracán Performante geeft een nieuwe betekenis aan het woord supersportwagen en legt de lat hoger dan ooit tevoren. Door Lamborghini’s innovaties op het gebied van onder andere gewicht, vermogen, onderstel en de invoering van het nieuwe “Aerodinamica Lamborghini Attiva” (actieve aerodynamica) werd een ronde record van 6:52.01 min gezet op de Nürburgring Nordschleife in Duitsland. Een perfecte presentatie als gevolg van het combineren van innovatie, het Lamborghini DNA en de passie om een vooruitstrevende supersportwagen te bouwen voor zowel op het circuit als op de openbare weg.

Lichtgewicht
De carrosserie is vervaardigd van lichtgewicht aluminium en het bekroonde Forged Composite, een combinatie van carbon en hars dat optimale stijfheid en een licht gewicht garandeert. Het materiaal komt terug in diverse delen van de auto, zoals de voor- en achterspoiler, de achterbumper en de diffuser waardoor het gewicht met maar liefst 40 kilogram omlaag gaat.

Aerodinamica Lamborghini Attiva (ALA)
ALA, Italiaans voor vleugel, is ook de afkorting voor het nieuwe actieve aerodynamicasysteem dat de Huracán Performante met zich meedraagt. Een gepatenteerd systeem dat door Lamborghini ontwikkeld is om actief een hoge neerwaartse druk en lage luchtweerstand te creëren. Het voertuig wordt continu gemonitord door het Lamborghini Piattaforma Inerziale systeem waardoor de kleppen van het ALA-systeem in minder dan 500 milliseconden bijgesteld kunnen worden en de meest optimale aerodynamische set-up gegarandeerd wordt.

Ontwerp
Het ware DNA van Lamborghini is overduidelijk aanwezig in de nieuwe Huracán Performante. Naast het pure lijnenspel en de technologie die een link leggen naar de Lamborghini Super Trofeo, heeft de achterkant van de Performante ook wat weg van de zogenoemde naked ‘streetfighter’ bikes die expressie geven aan de functie en capaciteit van de auto.

De scherpere neus met gewijzigde inlaten, het duidelijk zichtbare Forged Composite op onder andere de actieve voorspoiler en de ontbrekende grilles versterken het lichtgewichte en sportieve design van de auto. De motorkap met een cover van plexiglas geven een kijk op het kloppende V10 hart van de Performante, welke het vermogen overbrengt naar de lichtgewicht  20” geharde Narvi wielen.

Aandrijflijn en prestatie
De verfijnde atmosferische Huracán motor is de meest krachtige 5.2 liter V10 die ooit door Lamborghini ontwikkeld is. Een vermogen van 640 pk (470 kW) bij 8.000 rpm en 600 Nm koppel bij 6.500 rpm worden door de nieuw ontwikkelde aandrijflijn op de weg gezet. Nieuwe ingewikkelde technologieën die direct vanuit het Lamborghini motorsportprogramma komen zijn verwerkt in deze straatauto waardoor de Performante een ultieme circuitauto is voor op de openbare weg.

Basis informatie

Motor

Motor
V10 90° IDS, 40 kleppen
Transmissie
Vierwielaandrijving met dubbele elektrisch-hydraulische koppeling
Vermogen
640 HP (470 kW) @ 8.000 rpm
Koppel
600 Nm @ 6.500 rpm
Emissieniveau
Euro 6 - LEV 2

Prestaties

Maximumsnelheid
>325 km/h (> 201 mph)
Acceleratie km\h
2,9 sec

Afmetingen

Totale lengte
4,506 mm
Breedte met spiegels
2.236 mm
Breedte met ingeklapte spiegels
1.924 mm
Hoogte
1.165 mm
Wielbasis
2.620 mm
Spoorbreedte voor
1,668 mm
Spoorbreedte achter
1,620 mm

Brandstofverbruik

Verbruik - EU

In de stad
19.6 l/100 km
Buiten de stad
10.3 l/100 km
Gemiddeld
13,7 l/100 km
CO2-emissie (gemiddeld)
314 g/km

* Cijfers voor brandstofverbruik zijn onderhevig aan typegoedkeuring
** Cijfers voor brandstofverbruik zijn onderhevig aan EPA-goedkeuring

Brochure

Configureer

Onderstaand vindt u de brochures welke te downloaden zijn.


Onderstaand vindt u de link naar de Car Configurator.

Car Configurator

Gallerij

Meer informatie