Lamborghini Huracán LP 610-4

Er is geen enkele auto uit het verleden die zich kan meten aan de technologie in de nieuwe Huracán, technologie die samenkomt in een perfecte auto die uit de toekomst lijkt te komen. Lamborghini presenteert met de Huracán niet alleen een opvolger van de iconische Gallardo, maar zet ook een nieuwe standaard op het gebied van luxe supercars in dit segment. Met zijn pure en unieke ontwerp, een innovatieve verzameling nieuwe technologieën en ‘best-in-class’ rijeigenschappen, luidt de Huracán een nieuw hoofdstuk in voor de supercar klasse. De Huracán combineert ongekende prestaties met een toegankelijk, maar uitdagend rijgedrag in een pakket met een extreem luxe en sportieve afwerking. De nu al legendarische Huracán is tegelijkertijd een vastberaden stap richting de toekomst en een verrijking van de illustere geschiedenis van Lamborghini.

Kenmerken van de Huracán LP 610-4

 • Volledige LED verlichting
  Dankzij het opvallende, high-tech design van de LED verlichting is de Huracán ook in het donker bijzonder herkenbaar.

 • Hybride chassis van aluminium en koolstofvezel
  Het nieuwe chassis van de Huracán is extreem licht, zeer stijf en bijzonder veilig.

 • Lamborghini Doppia Frizione (LDF) transmissie met dubbele koppeling
  De Lamborghini Doppia Frizione is onderdeel van de standaarduitrusting van de Huracan. Het is een transmissie met 7 versnellingen en een dubbele koppeling die speciaal is gemaakt door Lamborghini om de prestaties van de nieuwe V10 motor zoveel mogelijk te benadrukken en effectief over te brengen naar het innovatie all-wheel drive systeem.

 • Lamborghini Dynamic Steering (LDS)
  In samenwerking met de standaard elektromechanische stuurbekrachtiging kan de optionele Lamborghini Dynamic Steering ook ‘on-the-fly’ de ratio van het stuurwiel aanpassen zodat zowel een heel direct (race-achtig stuurgedrag) als een meer indirect en comfortabel stuurgedrag bereikt kan worden.

 • Magneto-reologische demping
  De D11 is een dynamisch magneet dempingsysteem. De dempers worden aangestuurd door mageneten: dankzij een speciaal – magneto-reologische – vloeistof kunnen de eigenschappen van de demping veranderd worden binnen een kwestie van milliseconden. Dit geeft de Huracán ongekende precisie, stabiliteit en zorgt ervoor dat de auto ook geschikt is voor dagelijks gebruik.

 • Elektronisch aangestuurd all-wheel drive systeem
  Het all-wheel drive systeem is elektronisch aangestuurd en daarom veel sneller en preciezer in het distribueren van trekkracht tussen de assen op basis van het wegdek en de rijmodus die is geselecteerd. Het nieuwe AWD systeem werd ontwikkeld zodat de prestaties van de Huracán onder alle omstandigheden benut kunnen worden.

 • Atmosferische V10 motor
  Met een maximaal vermogen van 610 pk (449 kW) is de nieuwe V10 motor met lange slag een absoluut meesterwerk. Voor het eerst beschikt de V10 over injectie technologie die IDS (Injezione Diretta Stratificata, direct fuel injection) combineert met multi-point injectie (MPI). Door selectief gebruik te maken van beide systemen, in een specifieke volgorde of gecombineerd, kan een enorm voordeel gerealiseerd worden. Ook is de motor uitgerust met een start-stop systeem om een optimaal brandstofverbruik te garanderen. Omdat de motor geen turbo heeft, is meer dan 70% van het enorme koppel al beschikbaar bij 1,000 toeren per minuut.

Basis informatie

Motor

Motor
V10 90° IDS, 40 kleppen
Transmissie
Vierwielaandrijving met dubbele elektrisch-hydraulische koppeling
Vermogen
610 pk (442 kW) @ 8,250 RPM
Koppel
560 Nm (412 lbft) @ 6,500 RPM
Emissieniveau
290 g/km

Prestaties

Maximumsnelheid
>325 km/h
Acceleratie km\h
3.2 s

Afmetingen

Totale lengte
4,459 mm
Breedte met spiegels
2,236 mm
Breedte met ingeklapte spiegels
1,924 mm
Hoogte
1,165 mm
Wielbasis
2,620 mm
Spoorbreedte voor
1,668 mm
Spoorbreedte achter
1,620 mm

Brandstofverbruik

Verbruik - EU

In de stad
17.8 l/100 km
Buiten de stad
9.4 l/100 km
Gemiddeld
12.5 l/100 km
CO2-emissie (gemiddeld)
290 g/km

* Cijfers voor brandstofverbruik zijn onderhevig aan typegoedkeuring
** Cijfers voor brandstofverbruik zijn onderhevig aan EPA-goedkeuring

Brochure

Configureer

Onderstaand vindt u de brochures welke te downloaden zijn.


Onderstaand vindt u de link naar de Car Configurator.

Car Configurator

Gallerij

Meer informatie