Lamborghini Aventador S Roadster

Het icoon, dat als voorvaders de historische S modellen de Miura, Islero, Countach en de Urraco heeft gehad, komt terug om zichzelf te overtreffen in de meest overweldigendste versie ooit: de Aventador S Roadster.

De nieuwe V12 motor met maar liefst 740 pk en het exclusieve Lamborghini ontwerp maken deze convertible ongeëvenaard. De meest geavanceerde technologie en de nieuwe LDVA (Lamborghini Dinamica Veicolo Attiva) zorgen voor een onvergelijkbare rijervaring. De Lamborghini S Roadster voedt het ego van diegenen die altijd opzoek zijn naar het meest krachtige en adrenaline-pompende gevoel.

Emotie

Pure adrenaline is de beste manier om te omschrijven hoe het voelt om harder dan 350 km/u te kunnen rijden. Een sensatie die nu nog krachter is doordat de Roadster ervoor zorgt dat er zich niets bevindt tussen u en de hemel. De meest krachtige ervaring die u ooit in een auto zult ervaren. 
Achter het stuur van de Aventador S Roadster is elke bocht pure euforie dankzij de extreme wendbaarheid door de active vehicle dynamics. De 740 pk's die u loslaat op het asfalt, afkomstig van de iconische V12 motor, is niet slechts muziek in je oren maar een ware symfonie.
Met de Aventador S Roadster zult u ontdekken wat pure kracht is, uw zintuigen worden tot het maximale geprikkeld.

Exterieur

De Aventador serie wordt gekenmerkt door een combinatie van diepe en dikke lijnen voor de meest extreme aerodynamica. De Aventador S Roadster versterkt deze mix van dynamiek, verfijning en agressiviteit door nog scherpere lijnen, geïnspireerd door de luchtvaart en de natuur. De Aventador S Roadster heeft uitlaten die de achterkant transformeren in een ruimteschip en een voorkant die de kracht en elegantie van een haai benadrukt, klaar om de weg te domineren.
En dan, het afneembare dak benadrukt waar het bij de Aventador S Roadster allemaal om draait: een ongeëvenaarde mix van sportiviteit en elegantie die u de mogelijkheid geeft iedere sensatie maximaal te ervaren.

Interieur

Net als bij de Coupé is het interieur van de Aventador S Roadster een perfecte combinatie van een supersport ziel, cutting-edge technologieën en een uitermate luxe design.
De gebruikte materialen zijn van de hoogste kwaliteit en bieden een eindeloos variatie van mogelijkheden, zoals de S-trim configuratie. Ook is het mogelijk om te kiezen voor de meest innovatieve materialen, zoals Carbon Skin® om sommige delen van het interieur te bedekken.

Het veelzijdige gezicht van deze auto, met een mix van prestatie, design en exclusiviteit heeft gediend als inspiratie voor een serie aan verschillende unieke kleuren en afwerkingen die speciaal zijn ontworpen voor de Roadster. Sportief, alledaags, betoverend en luxe, ontdek alle configuratiemogelijkheden ontwikkeld door het Ad Personam team om ieder subtiel detail van de Aventador S Roadster en zijn unieke persoonlijkheid te benadrukken.

 

Basis informatie

Motor

Motor
V12, 60°, MPI (Multi Point Injection)
Transmissie
Electronically controlled all-wheel drive system (Haldex gen. IV) with rear mechanical self-locking differential
Vermogen
740 CV (544 kW) @ 8.400 rpm
Koppel
690 Nm (507 lb.-ft.) @ 5.500 rpm
Emissieniveau
Euro 6 - LEV 2

Prestaties

Maximumsnelheid
350 km/h (217 mph)
Acceleratie km\h
0 - 100 in 3,0 sec

Afmetingen

Totale lengte
4.797 mm (188.86 in)
Breedte met spiegels
2.265 mm (89.17 in)
Breedte met ingeklapte spiegels
2.030 mm (79.92 in)
Hoogte
1.136 mm (44.72 in)
Wielbasis
2.700 mm (106.30 in)
Spoorbreedte voor
Spoorbreedte achter

Brandstofverbruik

Verbruik - EU

In de stad
26,2 l/100 km (11 mpg)
Buiten de stad
11,6 l/100 km (18 mpg)
Gemiddeld
16,9 l/100 km
CO2-emissie (gemiddeld)
394 g/km

* Cijfers voor brandstofverbruik zijn onderhevig aan typegoedkeuring
** Cijfers voor brandstofverbruik zijn onderhevig aan EPA-goedkeuring

Brochure

Onderstaand vindt u de brochures welke te downloaden zijn.


Gallerij

Meer informatie