Lamborghini Aventador S Coupé

Een icoon kan niet opnieuw worden uitgevonden, hij kan alleen worden aangevochten. Alleen de Aventador kon zichzelf overtreffen. Na de Miura, Isleo, Countach en Urraco, krijgt ook het meest iconische model van Lamborghini de erfenis van de historische S-modellen en heeft zich daarmee ontwikkeld tot de nieuwe Aventador S Coupé.
Met het exclusieve Lamborghini ontwerp, de nieuwe V12 motor met maar liefst 740 Pk en onder andere de nieuwe LDVA (Lamborghini Active Vehicle Dynamics) is de Lamborghini S Coupé de Lamborghini met de meest geavanceerde technologie van de gehele Lamborghini reeks. Dit zorgt voor een ongeëvenaarde rijervaring voor iedereen die zichzelf dagelijks wil uitdagen.

Emotie

Wat het nieuwe S-model ‘erft’ van de Aventador familie is zijn buitengewone kloppende hart: de iconische V12 motor. Het is het teken van erkenning van een volbloed macht, met zijn uitstekende acceleratie op elk toerental, razendsnelle respons, adembenemend gebrul en een toename van 40 Pk die losgelaten kunnen worden op het asfalt.
De Aventador S Coupé neemt geen genoegen met minder, maar heeft alles. De prestatiekenmerken van een super sportwagen, door de extreme wendbaarheid en de scherpte van de vierwielbesturing. Dit zorgt voor een ongekende rijdynamiek en biedt de mogelijkheid om de meest persoonlijke rijervaring ooit te hebben dankzij de nieuwe EGO aanpasbare rijmodus.

Exterieur 

Werken aan het ontwerp van een icoon als de Aventador betekent niet het veranderen van het karakter, maar daar juist nog extra de nadruk op willen leggen. De Aventador S Coupé blijft het onmiskenbare Lamborghini DNA weergeven, maar met een versterking van zijn combinatie van dynamiek, verfijning en agressiviteit door middel van scherpere lijnen geïnspireerd door de natuur en luchtvaart.
Mede door het zeshoekige ontwerp van de nieuwe uitlaatpijpen oogt de achterzijde net zo krachtig als die van een spaceshuttle. De voorzijde is voorzien van vormen die de vinnen van een haai nabootsen en kracht en elegantie uitstralen waarmee de Aventador S Coupe de weg domineert. Elk oppervlak van de nieuwe Aventador S Coupé is onderzocht om de kracht te verhogen en de prestaties te verbeteren. Vergeleken met de eerste Aventador zorgen de nieuwe elementen voor een stijging van 130% aan neerwaartse druk, terwijl de nieuwe luchtopeningen aan de zijkant zorgen voor minder turbulentie en daarnaast ook de koeling en efficiëntie verbeteren.

Interieur

Het interieur van de nieuwe Aventador S Coupé reflecteert de missie van de super sportwagen, namelijk: anders zijn dan alle anderen. Een super sportwagen met de laatste technologie, maar ook ongelooflijk luxueus. Het interieur is afgewerkt met materialen van de hoogste kwaliteit en de mogelijke opties zijn oneindig, zoals de nieuwe S-trim configuratie ontwikkeld om de naam van de auto te vieren.
De opties omvatten onder andere ook de mogelijkheid om een innovatief materiaal zoals Carbon Skin® te kiezen en om bepaalde delen van de carbon body open te laten. De elegantie van het interieur is afgestemd met de uiterst geavanceerde technologie, zoals het instrumentenpaneel met een interactief TFT Lcd-scherm met volledig vernieuwde graphics.

Rijdynamiek

Naast ‘het kloppende hart’ wordt de Aventador S Coupé ook uitgerust met een ongelooflijk geavanceerd stel hersenen: de innovatieve LAVD controle-eenheid. Dit systeem van actieve technologieën kan elk van de dynamische assen van het voertuig beheren. De laterale rijdynamiek wordt aangestuurd door een stuursysteem dat alle vier de wielen, met behulp van Lamborghini Dynamic Steering en Lamborghini Rear-wheel drive Steering, beheerd. Het LAVD-systeem combineert alle informatie afkomstig van de sensoren van de auto en stelt realtime de beste instelling voor elke rijomstandigheid in. Het resultaat is een perfecte, veilige en meeslepende performance.

Basis informatie

Motor

Motor
V12, MPI (Multi Point Injection)
Transmissie
Electronically Controlled All-Wheel Drive System (Haldex gen. IV) with rear mechanical self-locking differential
Vermogen
740 cv (544 kW) @ 8.400 rpm
Koppel
690 Nm (507 lb-ft) @ 5.500 rpm
Emissieniveau
Euro 6 - lev 2

Prestaties

Maximumsnelheid
350 km/h (217 mph)
Acceleratie km\h
0-100 in 2.9 sec.

Afmetingen

Totale lengte
4.797 mm
Breedte met spiegels
2.265 mm
Breedte met ingeklapte spiegels
2.030 mm
Hoogte
1.136 mm
Wielbasis
2.700 mm
Spoorbreedte voor
Spoorbreedte achter

Brandstofverbruik

Verbruik - EU

In de stad
26,2 l / 100 km (11 mpg)
Buiten de stad
11,6 l / 100 km (18 mpg)
Gemiddeld
16,9 l/100 km
CO2-emissie (gemiddeld)
394 g/km

* Cijfers voor brandstofverbruik zijn onderhevig aan typegoedkeuring
** Cijfers voor brandstofverbruik zijn onderhevig aan EPA-goedkeuring

Brochure

Configureer

Onderstaand vindt u de brochures welke te downloaden zijn.


Onderstaand vindt u de link naar de Car Configurator.

Car Configurator

Gallerij

Meer informatie