Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce

Dankzij een atmosferische V12 motor, magneto-reologische stoterstang ophanging, Lamborghini ‘Dynamic Steering’ en een innovatieve constructie die het woord ‘lichtgewicht’ nieuwe betekenis geeft, heeft de Superveloce het meest sportieve DNA van de gehele Lamborghini lijn.

Scherpe lijnen, scherp rijgedrag

Het baanbrekende en extreem scherpe design is ontwikkeld om een optimaal aerodynamisch geheel te creëren dat er bovendien spectaculair uitziet; de Lamborghini Aventador LP 750-4 is de ultieme vereniging van vorm en functie. Het sportieve DNA van de Superveloce is te zien in iedere lijn en het extreem lichte koolstofvezel waarvan de auto vervaardigd is.

De supercar essentie

Met de Superveloce heeft Lamborghini de supercar teruggebracht naar haar absolute essentie. Dit blijkt niet alleen uit het sublieme rijgedrag, maar is ook te zien aan het interieur waar er minder geluidsisolatie en geen navigatiesysteem te vinden is. In plaats daarvan is het geraamte van de auto direct zichtbaar, zelfs de koolstofvezel monocoque is op bepaalde punten zichtbaar. Dit zorgt ervoor dat alles in het teken staat van extreme prestaties en een directe connectie met de auto.

Sensatie die zich laat sturen

De korte slag V12 van de Superveloce heeft 50 pk meer dan de ‘standaard’ Aventador. Deze toename in vermogen gaat gepaard met een afname van het gewicht. Hier heeft de ‘SV’ zijn onvoorstelbare prestaties aan te danken. Om te zorgen dat de auto onder alle omstandigheden veilig bestuurd kan worden, is de Superveloce uitgerust met een elektronisch aangestuurd 4WD systeem, Lamborghini ‘Dynamic Steering’, magneto-reologische stoterstang ophanging en drie verschillende rijmodi: STRADA, SPORT en CORSA.

 

Basis informatie

Motor

Motor
V12, 60°, MPI
Transmissie
Vierwielaandrijving met Haldex generatie IV
Vermogen
750 pk (552 kW) @ 8,400 RPM
Koppel
690 Nm (507 lbft) @ 5,500 RPM
Emissieniveau
370 g/km

Prestaties

Maximumsnelheid
350 km/h
Acceleratie km\h
2.8 s

Afmetingen

Totale lengte
4,835 mm
Breedte met spiegels
2,265 mm
Breedte met ingeklapte spiegels
2,030 mm
Hoogte
1,136 mm
Wielbasis
2,700 mm
Spoorbreedte voor
1,720 mm
Spoorbreedte achter
1,680 mm

Brandstofverbruik

Verbruik - EU

In de stad
24.7 l/100 km
Buiten de stad
10.7 l/100 km
Gemiddeld
CO2-emissie (gemiddeld)
370 g/km

* Cijfers voor brandstofverbruik zijn onderhevig aan typegoedkeuring
** Cijfers voor brandstofverbruik zijn onderhevig aan EPA-goedkeuring

Brochure

Configureer

Onderstaand vindt u de brochures welke te downloaden zijn.


Onderstaand vindt u de link naar de Car Configurator.

Car Configurator

Gallerij

Meer informatie