Wereldkampioen wielrennen Mathieu van der Poel over de adrenalinekick op twee én vier wielen

Body

Sant'Agata Bolognese, 18 december 2023 - Wielrenkampioen en eigenaar van de Lamborghini Urus [1], Mathieu van der Poel, kent de kracht van adrenaline als geen ander, zoals blijkt uit de nieuwste Lamborghini-video 'Beyond Speed'. Als kind was Van der Poel geobsedeerd door zijn fiets en reed hij er elk moment op dat hij kon, wat zich vertaalde in toewijding aan de sport van cyclocross en een obsessie met prestaties.

"Met cyclocross werd ik wereldkampioen, ik was zegevierend. Ik heb alles bereikt wat ik wilde, en toen ben ik overgestapt naar de wielersport", zegt Van der Poel. Altijd een sportman, toegewijd op het hoogste niveau om zichzelf te pushen om doelen en beloningen te bereiken, voedde het fietsen zijn verlangen naar adrenaline. Op twee wielen racet hij over de cyclocross-tracks en de asfaltwegen, en net als de Lamborghini Urus levert hij topprestaties op elk terrein.

Lamborghini X Van der Poel

"Wielrennen is mijn leven, en de Lamborghini Urus past bij mijn leven", zegt Van der Poel. "Het is mijn perfecte auto. Het gaat om prestaties, maar ik heb mezelf ook exclusiviteit gegund. En omdat mijn fiets met me meegaat, heeft het de kofferbakruimte die ik nodig heb."

"Snelheid is adrenaline. Natuurlijk is het anders op een fiets dan in de Lamborghini. Afdalen en sprinten op een fiets gaat snel en ik moet al mijn zintuigen en vaardigheden gebruiken voor de verschillende omgevingen, en ik hou van die adrenalinekick, maar zeker levert de Urus Super SUV dat ook. Het is snel en de manier waarop het elke uitdaging en elk oppervlak aangaat, is van een ander niveau. De motor is zo bijzonder, en er zijn veel andere functies in de auto die ik geweldig vind. Maar het is meer dan dat: Lamborghini is Italiaans en heeft passie, en dat blijkt uit de Lamborghini Urus."

[1] Verbruiks- en emissiewaarden van Urus Performante; Gecombineerd verbruik: 14,1 l/100km (WLTP); CO₂-uitstoot gecombineerd: 320 g/km (WLTP)